1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)

МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА СГБ

СТАНА ЧЛЕН НА EUDY 

 

   Европейската организация на младите глухи EUDY прие с пълно одобрение присъединяването на Младежката организация на Съюза на глухите в България за пълноправен и достоен неин член!

    

   На Генералната Асамблея на Европейската младежка организация на глухите - EUDY, която се състоя на 21 и 22 октомври т.г. в Мадрид в Испания, България получи своето признание. Нашите усилия и дръзновената ни работа за добруването на младите глухи хора получиха най-високата оценка.

България стана 23-тата държава, членуваща в EUDY. 24-та Албания.

 Делегатите, които представляваха България на този важен форум бяха Антония Хубенова, председател на Младежката организация на СГБ и София Калинова - заместник председател. По време на Асамблеята  бяха приети промени в Правилника за работа, както и структурни възможности за обновяване на дейността във всяка една от страните.

  Състояха се и избори за ново ръководство на EUDY. За председател бе преизбрана г-ца Филипа Мерикс от Великобритания. Г-ца Мерикс изпрати специалните си поздрави до всички глухи младежи в България. През миналата година тя бе наш гост на Семинарът на младежите активисти в системата на СГБ. "Истинското приятелство никога не се забравя" - каза ни тогава тя.

   Нека да пребъде това приятелство!  Нека се гордеем!

Още статии ...

  1. Новини